18 t/m 20 augustus Falmouth

1 oktober 2016 - Ijmuiden, Nederland

Donderdag 18 augustus en Vrijdag 19 augustus

Reveille 00,30 uur, vertrek 01.00 uur naar Bristol. De Roboot ligt rustig in de binnenhaven van Falmouth, waar Philip en ik morgenavond weer terugkomen. We hebben een vlucht om 07.00 uur naar Amsterdam. Vandaag de crematie van Hans, het wordt een zware dag, tranen vloeien, maar ook mooie herinneringen worden opgehaald, goed dat we erbij kunnen zijn.

We slapen in Haarlem en vliegen vrijdagmiddag terug naar Bristol om rond 20.00 uur weer in Falmouth aan te komen. Eten wat en gaan vroeg naar bed.

Zaterdag 20 augustus

We hebben nog een rustdag, vanwege te harde wind. En dat komt ons heel goed uit De Roboot is binnen een grote zoute bende, Via de havenmeester krijgen we het adres van een wasserette, waar wij met een taxi tassen vol zout wasgoed naar toe brengen en dat we s middags om 17.00 uur weer kunnen ophalen. We maken schoon schip en fourageren. Worden heel hartelijk opgevangen in het dorp, dat is ook de kracht van deze groep. De bemanning van de Stormvogel en de Zeerob nodigen ons uit voor het diner, in een prachtig gelegen typisch engels hotel, Green Bank Hotel, met prachtig uitzicht over de haven en River Fall. Het is een zeer dierbare avond met een lach en een traan. Wij stappen laat in een schone kooi.